Delvis ny bansträckning den 18 juni

Sedan tidigare har arrangören kunnat berätta att alla deltagare som anmäler sig till Karlstad Stadslopp 2016 får en funktions-T-shirt. Samarbetet med nya samarbetspartnern NeH gör detta möjligt. Idag kan vi presentera ytterligare en nyhet i samband med årets lopp!

Som en följd av byggnationer i Karlstad visste vi tidigt om att årets bana inte kunde se ut som den bana som använts de senaste åren. Tidigt började vi arbetet med en ny bansträckning i god dialog med Karlstad kommun. Efter många turer hit och dit och efter att många olika förslag behandlats kan vi nu presentera en delvis ny bansträckning som kommer att användas 2016 och som känns hållbar även de närmast kommande åren. Fortsatt kommer vi att erbjuda tre stycken mellantider vid 2,5, 5 och 7,5 km. Vi kommer också fortsatt att erbjuda livemusik för såväl åskådare som deltagare på flera platser längs med banan. Vi kommer också att erbjuda två vätskekontroller vid cirka 3 och 7 km. Platser för dessa kommuniceras senare. Nedan en banskiss där de nya delarna är markerade med grönt. Kort sammanfattat ersätts Kanikenäsbanken med Älvgatan och en längre tur i museiparken. Att man springer Älvgatan istället för Drottninggatan innebär att Västra Torggatan också blir ett nytt inslag för året innan man kommer in på Drottinggatan vid Soltorget. Arrangören är mycket nöjd med att återigen kunna presentera en bana som passerar Karstads innersta och en bana som bjuder in till personliga rekord då den behåller sin mycket flacka profil. Högsta punkten på banan är Tingvallabron vars högsta punkt är belägen 50,5 meter över havet. Banans lägsta punkt är under viadukten på Klaraborgsgatan där man tvingas ner på 44 meter över havet. Det innebär en största höjdskillnad på 6,5 meter men vi kan konstatera att banan bortsett från dessa två punkter är otroligt flack och jämn. Hoppas ni gillar den! Varmt välkomna den 18 juni!

KDS bana 2016