Karlstad Stadslopp levererade återigen en härlig folkfest!

Karlstad Stadslopp 2016 bjöd på de bästa förutsättningarna för en riktigt lyckad löp- och folkfest. Vackert väder, många deltagare och en väldigt fin och trevlig bana. Som vanligt var stödet stort för alla som sprang, banan kantades av publik som kommit för att picknicka och heja på de som deltog i loppen.

Stadsloppet-1-0061

Först över mållinjen på 10 kilometer kom Yared Admasu från Hälle IF och stod därmed som segrare i herrklassen. Admaso sprang på tiden 31.21.2.

På damsidan segrade norskan Sigrid Jervell Våg som passerade målinjen på tiden 36.40.8.

Stadsloppet-1-47253 Stadsloppet-1-47292

Norsk seger även i halvmaraton-klassen damer som vanns av Heidi-Dietrichson Pharo med tiden 1.20.47.1.

Stadsloppet-1-9133

På herrsidan blev det värmländsk seger av André Rangelind som passerade mållinjen först av alla med den orangefärgade nummerlappen! Tiden för Rangelind blev 1.11.31.1, vilket påvisar att även i år med delvis ny bansträckning, bjuder Karlstad på en snabb bana.

Stadsloppet-1-9135

Förutom våra traditionsenliga medaljer och pokaler fick även vinnarna  i dam- och herrklassen en Loka Crush från Konsum Värmland och en banan från SEB efter målgång.

På arrangemangsområdet vid Sundstatjärn, själva navet under Karlstad Stadslopp med start och mål, bjöds det i vanlig ordning på olika aktiviteter för hela familjen, underhållning, hoppborg, utställare och möjlighet att ta sig en grillad hamburgare eller en fika.

Väldigt uppskattat är såklart Miniminiloppet för de minsta barnen i åldern 0-6 år på en bana som mäter cirka 150-200 meter. Barnen bjöd på mycket glädje och kämparglöd och tog gärna ett eller två varv extra. Som belöning för sin insats fick alla deltagare en medalj, en glass från Hemglass och en mjölk från Arla.

Stadsloppet-1-46973 Stadsloppet-1-47069

De något äldre barnen i åldrarna 7-12 år sprang det lika populära Miniloppet på en bana som mäter cirka 1 200 – 1 500 meter runt Sundstatjärn. Priset till snabbaste laget födda 04-05 fick OK Tyr, 06-07 gick till Grava SK och slutligen 08-09 till OK Tyr.

Stadsloppet-1-47151 Stadsloppet-1-47172

Stadsloppet-1-8932 Stadsloppet-1-47046

 

Även här fick alla som passerade mållinjen en medalj, en glass från Hemglass, en mjölk från Arla och dessutom en juice från Stora Enso och banan från SEB.

Som vanligt var KMTI på plats och skapade en härlig stämning för alla deltagare med sin uppvärmning inför både Karlstad Minilopp, Minimini och självklart även för alla som deltog i 10 km klassen och 21 km klassen.

Stadsloppet-1-47021 Stadsloppet-1-47135

Nytt för i år var den delvis nya bansträckningen som vi under våren arbetat fram tillsammans med Karlstad Kommun. Tack vare vår nya samarbetspartner NEH, fick alla deltagare som anmälde sig till Karlstad Stadslopp en fin funktionströja. Den tredje nyheten var appen RaceOne. En ny applikation som gav alla möjligheten att följa loppet live.

Även i år erbjöds fler mellantidsstaioner med liverapportering efter 2.5 km, 5 km och 7 km vilket gör det roligare för både deltagare och löpare att följa loppet.

En annan nyhet för året var samarbetet med Sundstabadet som erbjöd våra yngre deltagare från Miniminiloppet och Miniloppet fri entré till upplevelsebadet. För de som sprungit 10 km och 21 km inkluderades ”Massage för trötta ben” i inträdet till Sundstabadets ”After run”.

Vår ambition är att hela tiden utveckla våra motionslopp för att locka så många deltagare och publik som möjligt. Föutom en attraktiv bana, är inramningen i form av spännande inslag utefter banan viktig. I år hade vi riktigt bra musikuppträdande med artister och DJ:s som bland annat Studiefrämjandet hjälpt oss att ta fram.

Vi fortsatte vårt goda samarbetet med KN Radio som sände Stadsloppsradio live i 92,2! Förutom sin närvaro på arrangemangsområdet fanns 3 högtalare uppställda längs banan så även de som inte hade radion på eller radiokanalens egna app igång kunde lyssna på sändningen.

Som traditionen bjuder hade dessutom SATS ett spurtpris för bästa dam i löparklassen vid Muséeparken. Trots att loppet här var inne i sitt slutskede, var det många som hämtade extra krafter för att få chansen att vinna spännande priser från SATS Sports Club. Här fanns även Biltema på plats med dusch för de som vill svalka sig och innan sista sträckan av loppet i 10 km klassen avverkades.

Vi på IF Göta vill rikta ett stort tack till alla samarbetspartners, utställare och sponsorer som bidragit till årets folkfest. Ett extra tack till arrangemangets huvudsponsorer, NEH, Konsum Värmland, Region Värmland, Karlstad Kommun och Värmlands Folkblad (VF). Även stort tack till våra sponsorer till Karlstad Miniminilopp och Minilopp, SEB, Moelven, Stora Enso, Arla, McDonalds, Konsum Värmland samt NEH. Ett extra tack till Flash Auto för vår fina Stadsloppsbil vi haft möjligheten att använda oss av inför loppet samt under loppet.

Vidare vill vi också tacka alla deltagare och publik som gjorde årets arrangemang till en riktig folkfest.

Sist men absolut inte minst vill vi från IF Göta Karlstad tacka alla våra fantastiska funktionärer som ställde upp helt och hållet ideellt och hjälpte föreningen att lyckas med sin 37:e upplaga av Karlstad Stadslopp (f d Götajoggen). Utan er skulle ett så här stort arrangemang aldrig vara möjligt att genomföra för en ideell förening som IF Göta Karlstad.

Här hittar du resultaten från årets lopp:

Årets resultat resultat
Läs om loppet på VF
Se mer om loppet på VF-TV
Titta på VF:s bildspel
Läs om loppet på NWT
Läs mer om loppet på NWT
Titta på NWT:s Web TV
/Jennie Persson, Marknads- & arrangemangsansvarig