Stadsloppscoachen tipsar

Vår coach MarathonEmma tipsar denna vecka om hur du får in löpningen som en del av vardagen

 

Att få in löpningen i ens vardag är inte alltid helt lätt. Speciellt inte som småbarnsförälder och/eller hårt arbetande, men för att få en god upplevelse och kunna nå ditt mål med Stadsloppet krävs träning inför det. Så enkelt är det och ingen annan kan göra det åt dig! Hur gör man då för att få in träningen i vardagen? I följande inlägg kommer jag att ge dig några av mina bästa tips.

 

  1. Planera din träning. Att skapa en plan över hur, när och vad du ska träna gör det mycket enklare att få träningen gjord. Antingen planerar du in träningspassen för kommande vecka varje söndag själv i din kalender eller tar hjälp av en personlig tränare/löpcoach vars uppgift är att hjälpa dig att planera din träning.
  2. Utnyttja morgontimmarna. Att träna på morgonen är ett utmärkt sätt att få träningen gjord. Då kan du bocka av den redan på morgonen och behöver inte tänka på det mer under dagen. Att gå upp en timme tidigare kanske inte är så farligt ändå? Och dessutom är det ett härligt sätt att få starta dagen på.
  3. Träna på lunchen. Har du en timmes lunch går det utmärkt att få till ett kort och effektivt pass på 30 minuter. Exempel på sådana pass är intervaller av olika slag så som backintervaller eller tabataintervaller. Fler tips på pass kan du hitta i detta inlägg på min blogg: http://www.marathonemma.se/utnyttja-din-lunchtimme/
  4. Transportlöpning. Att springa till och/eller från jobbet är ett utmärkt sätt att få till träningen i ett fullspäckat schema. Har du långt till jobbet kan du hoppa av några stationer innan och springa sista biten. I detta inlägg har jag delat med mig av lite tips för dig som är sugen att prova på transportlöpning: http://www.marathonemma.se/spring-tillfran-jobbet-tips-for-transportlopning/
  5. Träna med familjen, vänner eller dina barn. Ett annat utmärkt sätt att få träningen gjord är att göra den tillsammans med andra. Istället för att avboka träningen och gå på fika, bio eller något annat kan du alltid bjuda med personerna till att träna med dig!
  6. Ha alltid med löparskorna i resväskan! Oavsett vart du ska, varesig du ska på konferens med jobbet eller på en solsemester med familjen – Ha då alltid med dig löparskorna i resväskan! De tar inte mycket plats och det som är så bra med löpning är att du kan springa vart som helst, när som helst!

 

Foto: MarathonEmma