NCC- Rudsberget pryder årets stadsloppsmedalj

Karlstad stadslopp anordnas i år för 39:e gången den 16 juni. Karlstad stadslopp är ett av Sveriges äldsta motionslopp med en bana som kontrollmäts till 10 km. Vi kommer att göra små justeringar i bansträckningen mot 2017 för att anpassa banan efter byggnationer i centrum

Karlstad är en växande stad och att vi får göra små anpassningar i banan ser vi inte som något bekymmer” säger Cissi Östlund, Projektledare IF Göta.

Alla deltagare i Karlstad stadslopp får en varsin medalj. Medaljens motiv är olika från år till år och i år kan IF Göta berätta att NCC och Rudsberget kommer fronta årets medalj.

Vi tycker det är extra kul att ett företag som NCC som även arbetar aktivt med friskvård för sina anställda vill vara årets motiv på medaljen” säger Cissi Östlund.

När vi på NCC fick frågan om vi vill vara med och sponsra årets Stadsloppsmedalj blev vi mycket stolta. Vi på NCC instämmer med IF Göta att Rudsberget är ett nytt landmärke för Karlstad och att vi är stolta att kunna skapa boende för cirka 400 människor i de 265 nyproducerade lägenheterna som har utsikt över hela Stadsloppsbanan! För oss är Stadsloppet ett bra sammanhang att synas då vi vill vara med att skapa ett attraktivt och utvecklande Värmland” säger Ellinor Hammar, NCC.

NCC Värmland arbetar aktivt med friskvårdsfrågor. Bland annat genom en aktiv friskvårdskommitté där ett tiotal aktiviteter äger rum under året. Där bland annat Karlstad stadslopp, Vårruset och Tjurruset är aktiviteter de erbjuder, tillsammans med brännboll, badminton m.m.

Detta för att aktivt och proaktivt arbeta med friskvårdsfrågor som gynnar arbetet med att minska sjukfrånvaro hos våra anställda. Vi tror att genom att erbjuda fysisk aktivitet i olika former ökar vi intresset hos våra anställda att motionera och röra på sig och på så sätt förebygga arbetsrelaterade sjukdomar. Vi verkar inom en tung bransch där både styrka och motion är viktigt” säger Ellinor.

Anmälningarna till årets stadslopp rullar stadigt in trots vårens sena ankomst.

Vi är väldigt stolta över att ha möjlighet att kunna arrangera Karlstad stadslopp återkommande varje år. Vi ser det som en del av sommaren i Karlstad och vi vill såklart att så många som möjligt ska vara med och springa eller gå detta lopp för att uppleva den folkfesten som blir” säger Cissi Östlund.

Att NCC och Rudsberget är motivet på årets medalj kommer ju också med att företagets anställda också ska springa. Hur många hoppas ni på ska vara med i årets upplaga?

Vårt mål är att 25 % av personalen skall delta i årets upplaga. Sedan om alla springer eller går blir frågan, men vi tror på att skapa en trevlig heldag med olika aktiviteter för våra medarbetare i samband med stadsloppsdagen. En rolig del för våra NCC-anställda är att vår Regionchef Peter Höög har utlovat en egen vätskestation i hans trädgård som man passerar längs banan” säger Ellinor.

 

Foto: Mikael Larsson

Foto: Mikael Larsson

ANMÄL ditt lag redan idag!