Karlstad Stadslopp 2021

Den 16 oktober, vem kunde tro att vi skulle arrangera ett Karlstad stadslopp i oktober?! Men Galet kul att vi får komma igång med det vi jobbar så mycket med. Och vilken folkfest det var under eftermiddagssolen i museiparken och längs med banan!

Dagen började med ett kyligt Karlstad med lite starka vindar på förmiddagen, vi minns direkt stormen som drog in 2019 mitt i loppet och trodde att vi kanske kommer få se en repris från senaste stadsloppet. Men vinden avtog solen fortsatte skina på deltagarna och loppet startade precis som 2019, på toppen av Tingvallabron. Med åter igen fyrsiffrigt anmälda till Stadsloppet 10km och Götajoggen 5km så är vi arrangörer otroligt nöjda och känner att vi nu är på rätt håll mot det normala. När deltagarna tagit sig igenom banan fanns publiken och supporters längs upploppet och i arrangemangsområdet Museiparken och tog emot dem. Ett mindre område men där stämningen var på topp hela eftermiddagen.

 

Karlstad stadslopp 10km:

Hälle IF hela vägen från Bohuslän kom till Karlstad med ett starkt gäng och det skulle vi få se framförallt på herrsidan med topplaceringar. Segrande, just från Hälle IF var Isak Eriksson på tiden 32:14.3. En suverän tid som visar att Karlstad stadslopp bjuder på en snabb 10km bana. Två kom Niklas Wassberg, IF Göta Karlstad, bara 19 sekunder efter Isak, Niklas tid slutade på 32:33.4. Och tre bland herrarna även där Hälle IF blev Martin Adolfsson på tiden 33:11.1. Alla tre inom minuten.

På damsidan var det däremot lite mer spridd geografisk placering på prispallen. Etta blev Lovisa Modig från Falun/Borlänge på tiden 34:57.4. Tvåa tävlandes för göteborgsklubben Örgryte IS Johanna Larsson på tiden 35:25.6. Tredje plats togs av Sofia Hjert, Sofia tävlandes för Torsby löparklubb kom in i målet på tiden 36:22.4. Åter igen visar det att banan i centrala Karlstad är en snabb bana.

Götajoggen 5km:
Först i mål var Jakob Åhman på tiden 16:16.7. En bra tid för den unge Götalöparen som bara är 14 år ung! Jakob som även tog hem segern på Blodomloppet för bara 2 månader sedan. Tvåa var Fredrik Bengtsson på tiden 16:55.3, knappt 40 sekunder efter Jakob, på tredje plats var ännu en fredrik men då Björkman i efternamn. Fredrik B sprang på tiden 17:13.9.

På damsidan var det även där götaseger i form av Wilma Karlsson på tiden 18:04.9. Storseger med nästan 4 och en halv minut till tvåan Petra Grahn på tiden 22:28.9. Tredje bästa tiden delades av Tilda Granevald och mamma Caroline Granevald, deras exakt lika tid var 22:38.3.

20211016 Karlstad Stadslopp
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

 

För samtliga resultat från tävlingen se då https://live.eqtiming.com/58520.

/Mikael tillsammans med kansliet