2000 deltagare i stadsloppet som är tillbaka som vanligt!

Med över 2000 deltagare den 4 juni så blev det succé igen och vi kan säga att arrangemanget är tillbaka som vanligt. Strålande sol, publiken har gått man ur hus och varit ute på stan och tittat på deltagarna när de tog sig fram genom Karlstads centrala gator. Solstaden bjöd på sin bästa sida och vi fick smaka på sommar, både vädermässigt men också stämningen i centrum. Nedan kommer en redogörelse för dagen, klicka här för att komma direkt till samtliga resultat.

20220604 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp och miniloppet i Karlstad den 4 juni 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

20220604 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp och miniloppet i Karlstad den 4 juni 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

 

Folkfesten är inte komplett utan att hela åldersspannet är med i Karlstad stadslopp, äntligen kunde vi välkomna tillbaka barnen, både mini- och miniminiloppet. Med strålande sol så stod köerna långa för att vara med i barnloppen. I de minsta åldrarna var det över 500 barn, med över en dubblering från föranmälningarna under dagen, ett riktigt betyg att Karlstad stadslopp är ett lopp för alla åldrar.

20220604 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp och miniloppet i Karlstad den 4 juni 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I tävlingsklasserna var det starka löpare som stod på startlinjen. I Götajoggen (5km) damklassen var det dubbelt norskt i toppen med Sigrid Lindkjølen som etta på tiden 19:41. Den andra Norskan hette Synne Bergkvist och sprang på 19:54. Först på tredje plats hittar vi första svenska på 5km och det var Anne Ellström på tiden 20:05, som för övrigt också är löpare i IF Göta, arrangörsföreningen. På herrsidan var det den unge hemmalöparen Jacob Åhman som tog hem segern på tiden 16:02, följt av Nils Bredin på 16:25 och på tredje plats var det Viktor Dreierbakken på tiden 17:37.

I stadsloppet (10 km) på damsidan var även där en norska i topp. Astrid Brathaug sprang på tiden 35:18 och med en god ledning till tvåan Lovisa Modig från Torsby löparklubb på tiden 35:55 och tredjeplats knep Frida Michold från IK Akele på tiden 37:44. Bland herrarna var i toppen var det Hälle IF som stod för seger och andraplats. Först över mållinjen av Hälle löparna var Samuel Fitsumbrhan på tiden 31:32, bara drygt 10 sekunder efter kom klubbkompisen Wilhelm Bergentz på tiden 31:43. och inte långt därefter hade vi Niklas Waddberg, IF Göta, på tiden 31:48.

20220604 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp och miniloppet i Karlstad den 4 juni 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Stort tack till alla funktionärer som deltog under Karlstad stadslopp 2022. Tack till våra sponsorer och samarbetspartners, både ni som var med som utställare och bidrog till folkfesten i Museiparken, men också ni som hjälper oss med olika saker för att vi ska få till ett så bra arrangemang som vi bara kan!’

Nu tar vi sikte mot stadsloppet 2023 redan och börjar med planen för nästa års lopp! Vi ses i löparspåret. Se lördagens resultat här.

/Mikael Larsson, projektledare för Karlstad stadslopp