Nyhetsarkiv

07 april 2017

E18-loppet, den perfekta uppladdningen inför Karlstad Stadslopp!

Den 9 juni kommer IF Göta Karlstad att arrangera E18-loppet, den perfekta uppladdningen inför Karlstad Stadslopp!

Loppet kommer bli invigningen av den nya E18-sträckan mellan Karlstad-Grums som öppnas för trafik den 12 juni. Trafikverket är initiativtagare till aktiviteter i samband med vägöppningen och upplåter vägen för detta löpevent.

Loppet är 6,5 km långt och löps på den helt nya sträckningen. Starten för E18-loppet kommer ske vid den nya trafikplatsen Björkås och löparna kommer därifrån att röra sig i riktning mot Karlstad för att sedan vända vid trafikplats Smedbergsände och ta sig tillbaka till Björkås trafikplats för målgång.

Trafikverket kommer att finnas på plats den 9 juni för att berätta mer om projektet. Projektet beskrivs på loppets hemsida med Martin Bergvalls egna ord. www.e18loppet.se/om-loppet/

Bergvik Köpcenter är huvudsponsor för E18-loppet och kommer finnas med på arrangemangsområdet den 9 juni.

En startplats till E18-loppet kostar 400 kr och anmälan är nu öppen via www.E18loppet.se. Vid anmälan till både E18-loppet/Karlstad Stadslopp erhålls en rabatt på 100 kr.

Gå in och anmäl er redan idag!

28 mars 2017

Nyheter för alla löpsugna!

 

Två helt nya klasser i Karlstad Minilopp!

Nu höjer vi ribban och öppnar upp två nya klasser i Karlstad Minilopp för flickor och pojkar i åldern 13-15 år! Bansträckningen går två varv runt Sundstatjärn och mäter cirka 3 kilometer.

Ett perfekt tillfälle för idrottsföreningar att anmäla lag och utmana varandra i de nya klasserna eller ett perfekt lopp för dig som vill springa lite längre men tycker att steget upp till 10 km är lite för långt.

F04/P04 = Flickor och pojkar 13 år
F02/P02 = Flickor och pojkar 14-15 år

Direkt till anmälan

Nya E18 invigs med ett engångslopp!

Vilken dag som helst lanserar vi E18-loppet som går av stapeln den 9 juni. E18-loppet är ett engångslopp som inviger den nya sträckan på Sörmon väster om Karlstad. Det blir en perfekt uppladdning för alla Stadsloppslöpare så håll utkik efter mer information. Vi presenterar loppet bland annat här på www.karlstadstadslopp.se
 

11 januari 2017

IF Göta hjälper dig uppfylla ditt nyårslöfte!

Har du kommit igång med träningen efter jul- och nyårshelgerna? Behöver du hjälp på traven?

Vi på IF Göta har redskapen och kunskapen för att du på bästa sätt och utifrån dina förutsättningar ska komma i form.

Gå med i någon av våra löpargrupper och låt 2017 bli ditt bästa träningsår!

På vår hemsida, www.ifgota.se kan du läsa om de olika grupperna – det finns en för alla!

Direkt till hemsidan!


Löpgrupp bas tränar på tisdagar klockan 18.00

 

Anmäl dig till Karlstad Stadslopp den 17 juni – perfekta moroten för att bibehålla löpträningen!

Sveriges svettigaste motionsfest med en bana som är snabb, rolig och vacker! Vi kan även lova dig att vi har den bästa publiken som hejar fram dig längs banan!

Direkt till anmälan!

 

 

God fortsättning och glada löparhälsningar!

/Jennie Persson, Marknads- och arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad

13 oktober 2016

Anmälan för 2017 öppnar 14 oktober!

Fredag 14 oktober öppnar vi upp anmälan för Karlstad Stadslopp 2017.

Boka in lördagen den 17 juni och var med i  den 38:e upplagan av årets svettigaste folkfest!

Karlstad Stadslopp 10 km, Karlstad Minilopp, Karlstad Miniminilopp

Anmäl dig här

folkmassa Stadsloppet-1-47021 Stadsloppet-1-46973

18 juni 2016

Karlstad Stadslopp levererade återigen en härlig folkfest!

Karlstad Stadslopp 2016 bjöd på de bästa förutsättningarna för en riktigt lyckad löp- och folkfest. Vackert väder, många deltagare och en väldigt fin och trevlig bana. Som vanligt var stödet stort för alla som sprang, banan kantades av publik som kommit för att picknicka och heja på de som deltog i loppen.

Stadsloppet-1-0061

Först över mållinjen på 10 kilometer kom Yared Admasu från Hälle IF och stod därmed som segrare i herrklassen. Admaso sprang på tiden 31.21.2.

På damsidan segrade norskan Sigrid Jervell Våg som passerade målinjen på tiden 36.40.8.

Stadsloppet-1-47253 Stadsloppet-1-47292

Norsk seger även i halvmaraton-klassen damer som vanns av Heidi-Dietrichson Pharo med tiden 1.20.47.1.

Stadsloppet-1-9133

På herrsidan blev det värmländsk seger av André Rangelind som passerade mållinjen först av alla med den orangefärgade nummerlappen! Tiden för Rangelind blev 1.11.31.1, vilket påvisar att även i år med delvis ny bansträckning, bjuder Karlstad på en snabb bana.

Stadsloppet-1-9135

Förutom våra traditionsenliga medaljer och pokaler fick även vinnarna  i dam- och herrklassen en Loka Crush från Konsum Värmland och en banan från SEB efter målgång.

På arrangemangsområdet vid Sundstatjärn, själva navet under Karlstad Stadslopp med start och mål, bjöds det i vanlig ordning på olika aktiviteter för hela familjen, underhållning, hoppborg, utställare och möjlighet att ta sig en grillad hamburgare eller en fika.

Väldigt uppskattat är såklart Miniminiloppet för de minsta barnen i åldern 0-6 år på en bana som mäter cirka 150-200 meter. Barnen bjöd på mycket glädje och kämparglöd och tog gärna ett eller två varv extra. Som belöning för sin insats fick alla deltagare en medalj, en glass från Hemglass och en mjölk från Arla.

Stadsloppet-1-46973 Stadsloppet-1-47069

De något äldre barnen i åldrarna 7-12 år sprang det lika populära Miniloppet på en bana som mäter cirka 1 200 – 1 500 meter runt Sundstatjärn. Priset till snabbaste laget födda 04-05 fick OK Tyr, 06-07 gick till Grava SK och slutligen 08-09 till OK Tyr.

Stadsloppet-1-47151 Stadsloppet-1-47172

Stadsloppet-1-8932 Stadsloppet-1-47046

 

Även här fick alla som passerade mållinjen en medalj, en glass från Hemglass, en mjölk från Arla och dessutom en juice från Stora Enso och banan från SEB.

Som vanligt var KMTI på plats och skapade en härlig stämning för alla deltagare med sin uppvärmning inför både Karlstad Minilopp, Minimini och självklart även för alla som deltog i 10 km klassen och 21 km klassen.

Stadsloppet-1-47021 Stadsloppet-1-47135

Nytt för i år var den delvis nya bansträckningen som vi under våren arbetat fram tillsammans med Karlstad Kommun. Tack vare vår nya samarbetspartner NEH, fick alla deltagare som anmälde sig till Karlstad Stadslopp en fin funktionströja. Den tredje nyheten var appen RaceOne. En ny applikation som gav alla möjligheten att följa loppet live.

Även i år erbjöds fler mellantidsstaioner med liverapportering efter 2.5 km, 5 km och 7 km vilket gör det roligare för både deltagare och löpare att följa loppet.

En annan nyhet för året var samarbetet med Sundstabadet som erbjöd våra yngre deltagare från Miniminiloppet och Miniloppet fri entré till upplevelsebadet. För de som sprungit 10 km och 21 km inkluderades ”Massage för trötta ben” i inträdet till Sundstabadets ”After run”.

Vår ambition är att hela tiden utveckla våra motionslopp för att locka så många deltagare och publik som möjligt. Föutom en attraktiv bana, är inramningen i form av spännande inslag utefter banan viktig. I år hade vi riktigt bra musikuppträdande med artister och DJ:s som bland annat Studiefrämjandet hjälpt oss att ta fram.

Vi fortsatte vårt goda samarbetet med KN Radio som sände Stadsloppsradio live i 92,2! Förutom sin närvaro på arrangemangsområdet fanns 3 högtalare uppställda längs banan så även de som inte hade radion på eller radiokanalens egna app igång kunde lyssna på sändningen.

Som traditionen bjuder hade dessutom SATS ett spurtpris för bästa dam i löparklassen vid Muséeparken. Trots att loppet här var inne i sitt slutskede, var det många som hämtade extra krafter för att få chansen att vinna spännande priser från SATS Sports Club. Här fanns även Biltema på plats med dusch för de som vill svalka sig och innan sista sträckan av loppet i 10 km klassen avverkades.

Vi på IF Göta vill rikta ett stort tack till alla samarbetspartners, utställare och sponsorer som bidragit till årets folkfest. Ett extra tack till arrangemangets huvudsponsorer, NEH, Konsum Värmland, Region Värmland, Karlstad Kommun och Värmlands Folkblad (VF). Även stort tack till våra sponsorer till Karlstad Miniminilopp och Minilopp, SEB, Moelven, Stora Enso, Arla, McDonalds, Konsum Värmland samt NEH. Ett extra tack till Flash Auto för vår fina Stadsloppsbil vi haft möjligheten att använda oss av inför loppet samt under loppet.

Vidare vill vi också tacka alla deltagare och publik som gjorde årets arrangemang till en riktig folkfest.

Sist men absolut inte minst vill vi från IF Göta Karlstad tacka alla våra fantastiska funktionärer som ställde upp helt och hållet ideellt och hjälpte föreningen att lyckas med sin 37:e upplaga av Karlstad Stadslopp (f d Götajoggen). Utan er skulle ett så här stort arrangemang aldrig vara möjligt att genomföra för en ideell förening som IF Göta Karlstad.

Här hittar du resultaten från årets lopp:

Årets resultat resultat
Läs om loppet på VF
Se mer om loppet på VF-TV
Titta på VF:s bildspel
Läs om loppet på NWT
Läs mer om loppet på NWT
Titta på NWT:s Web TV
/Jennie Persson, Marknads- & arrangemangsansvarig

18 juni 2016

Nu är vi igång!

Nu är 37:e upplagan av Karlstad Stadslopp igång och arrangemangsområdet börjar fyllas på med förväntansfulla deltagare. Det ser ut att bli ett perfekt löpväder!

Följ loppet live via länken nedan:

Resultatsida

Glöm inte ladda ner RaceOne appen – Boosta ditt Karlstad Stadslopp live

I år erbjuder vi alla deltagare och publik möjligheten att prova  RaceONE gratis, en ny app som ger dig möjlighet till LIVE-tracking under hela loppet. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet.
Så här gör du:
 1. Ladda ner – RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.com.
 2. Anmäl dig  – Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig.
 3. Dela – Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live.
 4. Starta – Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du springer, starten går automatiskt när du passerar startlinjen.
 5. Följ – Som publik laddar du ned appen – väljer Karlstad Stadslopp 10 eller 21 km – och följer sedan dina vänner.
 Du kan också följa:
 • Ledaren 10 km – KN Radios ledarbil
 • Ledaren 21 km – ledarmotorcykel (andra varvet)
 • Farthållare för olika måltider på 10 km
 Sportsman giving high five to his team at finish line
Välkomna!
/Jennie

16 juni 2016

På lördag är det dags för årets folkfest!

Endast en dag kvar till Karlstad Stadslopp och glädjande nog ser väderprognosen mycket bra ut. Har du inte anmält dig så går det fortfarande bra att göra det, följ länkarna här nedan. Det kommer vara många som hämtar ut sina nummerlappar på lördag så vi ber dig att vara väl förberedd genom att ta reda på ditt startnummer redan nu och vara ute i god tid. Vi finns på plats på Sundsta arrangemansområde redan från klockan 08.00.

Deltagarinformation finns i PM här!

Laganmälan
Anmäl dig till 10 km
Anmäl dig till 21km
Anmäl ditt barn till Karlstad Minilopp
Anmäl ditt barn till Karlstad Miniminilopp

tröja

Snygg funktions T-shirt levererad av vår nya huvudsponsor NeH som hämtas ut i samband med nummerlappsutdelningen. Storlekar så långt lagret räcker, kom och hämta ut i tid.

Glöm inte ladda ner RaceOne appen – Boosta ditt Karlstad Stadslopp live

I år erbjuder vi alla deltagare och publik möjligheten att prova  RaceONE gratis, en ny app som ger dig möjlighet till LIVE-tracking under hela loppet. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet.
Så här gör du:
 1. Ladda ner – RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.com.
 2. Anmäl dig  – Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig.
 3. Dela – Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live.
 4. Starta – Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du springer, starten går automatiskt när du passerar startlinjen.
 5. Följ – Som publik laddar du ned appen – väljer Karlstad Stadslopp 10 eller 21 km – och följer sedan dina vänner.
 Du kan också följa:
 • Ledaren 10 km – KN Radios ledarbil
 • Ledaren 21 km – ledarmotorcykel (andra varvet)
 • Farthållare för olika måltider på 10 km
 Sportsman giving high five to his team at finish line

Stadsloppsradion i samarbete med KN Radio

KN Radio 92,2 finns med under hela dagen och sänder live från arrangemanget. Följ loppet via radio eller KN Radios app i din telefon. Er publik kan också höra sändningen på tre platser längs banan. KN Radio sänder direkt från arrangemangsområdet mellan klockan 13.00 och 16.00.
Häng med! Den delvis nya banan finner ni här, nu med vätskekontroller, spurtpris, radiostationer och dusch utmärkta.

Krydda dagen med Sundstabadet

Förläng din löpupplevelse hos Sundstabadet. För dig som deltagare i Karlstad Stadslopp kan du varva ner i Sundstabadet som ligger i anslutning till arrangemangsområdet. Du som deltagare erbjuds massage i relaxavdelningen och har möjlighet att njuta av  en  härlig  smoothiebar  samt  After  Run-meny.  För  dig  som sprungit Karlstad Minilopp eller Karlstad Miniminilopp bjuder Sundstabadet på entréavgiften till upplevelsebadet. Du visar ditt startbevis eller din nummerlapp i receptionen, välkommen!
Sundstabadet_miniloppet_300px  Sundstabadet-afterrun_300px

Trafiken i stan

När man gör ett Stadslopp påverkas såklart trafiken, varför både Karlstadbuss stadsbussar, Värmlandstrafik och vanlig trafik kommer att beröras under lördagseftermiddagen. Här nedan ser du de platser som kommer att påverkas mest.
 • Sundstavägen kommer att vara avstängd i samband med start, 13.15-14.15.
 • Packhusgatan mellan Tullholmskorset och Hammaröleden kommer att vara avstängd mellan 14.00 och 14.45 därefter begränsad framkomlighet 14.45-15.30.
 • Stora Torget och Tingvallastaden med Tingvallabron berörs och den sistnämnda kommer att vara avstängd tidvis mellan 13.50 och 15.20.
Varmt välkomna till solstaden Karlstá och Karlstad Stadslopp den 18 juni!
/Jennie

09 juni 2016

En vecka kvar till start!

Nu närmar vi oss den 37:e upplagan av Karlstad Stadslopp, bara en vecka kvar. Vilket härligt löpväder vi har! I  detta nyhetsinlägg redogör vi för Stadsloppsradion appen RaceONE och ett samarbete med Sundstabadet som innebär fina möjligheter för dig som deltagare. I veckan och början på arrangemangsveckan kommer PM/Startbevis att distribueras till er som är anmälda, så håll utkik i inkorg eller brevlåda. Deltagarinformation finns i PM här!

Det går fortfarande bra att anmäla sig enligt nedan, dock till ett lite högre pris. Passa på att anmäla dig så snart som möjligt, så har du fortfarande chansen att få en snygg funktionströja levererad av loppets nya storsponsor NeH som hämtas i samband med nummerlappsutdelningen. Storlekar så långt lagret räcker så kom i tid och hämta din nummerlapp.

Laganmälan
Anmäl dig till 10 km
Anmäl dig till 21km
Anmäl ditt barn till Karlstad Minilopp
Anmäl ditt barn till Karlstad Miniminilopp

tröja

Stadsloppsradion i samarbete med KN Radio

KN Radio 92,2 finns med under hela dagen och sänder live från arrangemanget. Följ loppet via radio eller KN Radios app i din telefon. Er publik kan också höra sändningen på tre platser längs banan. KN Radio sänder direkt från arrangemangsområdet mellan klockan 13.00 och 16.00.
Häng med! Den delvis nya banan finner ni här, nu med vätskekontroller, spurtpris, radiostationer och dusch utmärkta.

Krydda dagen med Sundstabadet

Förläng din löpupplevelse hos Sundstabadet. För dig som deltagare i Karlstad Stadslopp kan du varva ner i Sundstabadet som ligger i anslutning till arrangemangsområdet. Du som deltagare erbjuds massage i relaxavdelningen och har möjlighet att njuta av  en  härlig  smoothiebar  samt  After  Run-meny.  För  dig  som sprungit Karlstad Minilopp eller Karlstad Miniminilopp bjuder Sundstabadet på entréavgiften till upplevelsebadet. Du visar ditt startbevis eller din nummerlapp i receptionen, välkommen!
Sundstabadet_miniloppet_300px  Sundstabadet-afterrun_300px

Boosta ditt Karlstad Stadslopp live

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt Karlstad Stadslopp. I år erbjuder vi alla deltagare möjligheten att gratis prova

RaceONE,  en  ny  app  som  ger  dig  möjlighet  till  LIVE-tracking under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet.
Så här gör du:
1. Ladda ner – RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.com.
2.  Anmäl dig  – Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig.
3.  Dela – Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live.
4.  Starta – Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du springer, starten går automatiskt när du passerar startlinjen.
5.  Följ – Som publik laddar du ned appen – väljer Karlstad Stadslopp 10 eller 21 km – och följer sedan dina vänner.
Du kan också följa:
• Ledaren 10 km – KN Radios ledarbil
• Ledaren 21 km – ledarmotorcykel (andra varvet)
• Farthållare för olika måltider på 10 km
 Sportsman giving high five to his team at finish line
Varmt välkomna till solstaden Karlstá och Karlstad Stadslopp den 18 juni!
/Jennie