Nyhetsarkiv

17 juni 2017

Värme, solsken och folkfest – Karlstad stadslopp 17 juni 2017

Karlstad stadslopp bjöd på strålande sol och en bana fylld med musik. Den nya bansträckningen förbi skeppet blev en kanon bra publikplats och det var många som tog tillfället i akt att befinna sig runt om i Karlstad city för att heja på löparna.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Först över mållinjen var Weldu Negash från BUL Oslo som tog hem segern med marginal i herrklassen. Segertiden blev 30.51.9 vilket gav en segermarginal på över två minuter. Tvåa i mål vad Oystein Mörk, Sportsklubben Kraft och Peter Gross Hässelby SK sprang in på en tredje plats.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

På damsidan vann Heidi Dietrichson Pharo, Boler IF Friidrett på tiden 36.09.3. Tvåa i mål var Hanne Mette Sande och tredje platsen kneps av Stina Nilsson IFK Mora skidor.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Förutom vår traditionsenliga medalj som i år hade Skeppet-Klövern som motiv bjöds deltagarna på Ramlösa från Stora Coop Bergvik och banan från SEB när de gick i mål.

På arrangemangsområdet på Sundsta bjöds det på underhållning under hela dagen. Start och mål gick som vanligt i anslutning till arrangemangsområdet vilket gav deltagare och publik möjlighet att träffa våra samarbetspartners. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra samarbetspartners för ett mycket fin insats under dagen.

Miniminiloppet blev även i år en succé där deltagarna sprang en bana som mäter ca 200 meter. I mål fick alla som sprang medalj, juice från Stora enso, mjölk från Arla, värdecheck från Mcdonalds och en glass från hemglass. Barnen bjöd på en riktigt kämparglöd och sprang med full fart genom banan. Bra jobbat alla som deltog.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

För de lite äldre barnen blev även miniloppet en succé. De som var mellan 7-12 år sprang ett varv runt sundstatjärn medan de som är 13-15 år sprang två varv. I mål fick alla deltagare medalj, juice från stora enso, banan från SEB, glass från Hemglass och erbjudande från Mcdonalds. Det bjöds på lagtävlingar och vinnare i klassen P/F 05-06 blev Grava SK och två i mål OK Tyr. Vinnare i P/F 07-08 där Grava SK tog hem segern före tvåan IF Göta Karlstad och trean QBIK 07. I Klassen P/F 09-10 tog IF Göta Karlstad hem segern för tvåan Grava SK och trean QBIK 09. Vi gratulerar alla deltagare till en fantastiskt bra insats.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

 

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Som vanligt var KMTI på plats och skapade en härlig stämning inför loppen. De höll i uppvärmningen för alla våra lopp och vi är väldigt stolta över att samarbete med detta grymma gäng.

Nytt för i år var delar av bansträckningen där vi byggde upp den numera berömda ”loopen” framför Klövern -skeppet i inre hamn. Detta blev en bra publik plats och var en stämningshöjare för loppet.

En annan nyhet var två nya klasser i miniloppet i form av pojkar och flickor 13-15 år. Detta hoppas vi på sikt kunna utveckla miniloppet och minska glappet när man vill gå från miniloppet till stadsloppet.

Även i år erbjöds fler mellantidsstationer med liverapportering efter 2,5 km, 5km, och 7 km vilket för det roligare för både deltagare och löpare att följa loppet.Vårt fina samarbete med KN radio gör det möjligt för livesänd rapportering för loppet. KN radio fanns även i år med på arrangemangsområdet och sände live och de körde också speakerbil där de rapporterade direkt från loppet.Actic fanns på plats längs sandgrundsudden och hade ett spurtpris och samtidigt lite underhållning i form av musik. Även om detta sker i slutet av banan fanns det fortfarande kraft kvar i benen hos många för att försöka sig på en spurt.Vi på IF Göta vill rikta ett stort tack till alla våra samarbetspartners, sponsorer och utställare som bidrog till en riktigt bra dag. Ett extra tack till arrangemangets huvudsponsorer, Karlstad kommun, NWT och Konsum Värmland. Även ett stort tack till våra sponsorer till Karlstad miniminilopp och miniloppet, SEB, Moelven, Stora enso, Arla, Mcdonalds, Konsum Värmland. Ett stort tack till Flash Auto för vår fina bil som vi haft möjligheten att använda oss av inför loppet samt under loppet.

Vidare vill vi också tacka alla deltagare och publik som gjorde årets arrangemang till en folkfest.
Sist men absolut inte minst vill vi på IF Göta tacka våra fantastiska funktionärer som ställde upp och hjälpte föreningen att lyckas med sin 38:e upplaga av Karlstad stadslopp (fd Götajoggen). Utan er skulle ett så här stort arrangemang aldrig vara möjligt att genomföra för en ideell förening som IF Göta Karlstad.

 

17 juni 2017

Karlstad Stadslopp är igång

Nu är 38:e upplagan av Karlstad Stadslopp igång och arrangemangsområdet börjar fyllas på med förväntansfulla deltagare. Det ser ut att bli ett perfekt löpväder!

Följ loppet live via länken nedan:

Resultatsida

Det går att efteranmäla sig fram till 30 minuter innan respektive lopp.

 

Välkomna!

13 juni 2017

Underhållning längs banan…

Du vet väl att anmälan till Karlstad stadslopp, miniloppet och miniminiloppet är öppen fram till 30 minuter innan startskottet går på lördag? Anmäl dig via länken. 

På kartan ser du vad du kan tänkas stöta på för underhållning längs den 10 km långa stadsloppsbanan. Vi samarbetar med bland annat studiefrämjandet som handplockat dessa band att delta i årets stadslopp.

Aspect – är ett rockband från Hagfors.

<no name> – bildades på gamla soptippen i Karlstad. Det är dock inte trash metal på schemat, utan mer blandad rockmusik. <noname> består av Hasse, Ibbe, Arre och Anette.

Garbage Collection – är ett gäng som en gång i tiden startades då flera av medlemmarna arbetade på Ericsson. Det är just därifrån deras namn kommer, då ”Garbage Collection” är en term inom datateknik. Sättningen har under åren varierat, men flera av medlemmarna har varit med i 20-30 år. Repertoaren är minst sagt blandad, men landar gärna i låtar från 60, 70 och 80-talet.

Roffans Combo – är ett band från Karlstad som grundades på det tidiga 80-talet. De spelar musik som lockar till dans, såväl rock som pop. Repertoaren består av låtar från 70-talet och framåt, både kända och mindre kända låtar.

Arga Fuskbyggarna – är punkbandet som hatar allt och alla som kommer i deras väg. Kvintetten bestående av Hjalmar Storsvensson, Svarre Medlund, Keinpiller Kihlman, KP och Jôhnny Snespik skapade Fryksdalspunken och tänker nu ta den till oanade höjder!

Rockerz – är som vanligt på plats vid Bishops och de har varit Karlstad stadslopp trogna i många år. Detta tycker IF Göta är fantastiskt roligt.

Craftas Combo – bildades 1964 och spelade i Värmland med omnejd till 1968 då gruppen upplöstes. Till nostalgigalan i Skoghalls Folkets Hus 1992 återförenades gruppen. Deras repertoar består bl.a. av kända 60 och 70-tals låtar, som t.ex. Smokie och Beatles.

 

 

10 juni 2017

Löpare på E18 – första och sista gången

Under fredagskvällen den 9 juni arrangerade IF Göta Karlstad det unika E18-loppet som blev en del av invigningen av den nya E18-sträckan mellan Karlstad och Grums och en riktig uppladdning inför Karlstad Stadslopp som arrangeras nästa lördag den 17 juni! Scrolla ner för att läsa mer om kvällen.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vägbygget startade under sommaren 2015 med syftet att göra en ombyggnation av E18 mellan Björkås och Skutberget till en 21,5 m fyrfältsväg för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten samt skapa ett mer gynnsamt läge till vattentäkten. Under hösten 2016 fick IF Göta frågan om att arrangera detta invigningslopp.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Loppet kom att bli ca 6,5 km långt och startade under den nya bron, Björkåsmotet, för att sedan ta löparna österut mot Karlstad. Löparna sprang sedan upp på bron vid den nya trafikplatsen Smedbergsände, för att sedan springa tillbaka till Björkåsmotet igen för att gå i mål.

Innan start fick löparna värma upp i gemensam koreografi med ledning av Friskis & Svettis.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

För att ge extra krydda till denna invigning innehöll arrangemanget ett flertal unika moment för löparna.

I samband med starten fick löparna ceremoniellt innan start fästa en plakett med sitt namn på, på en tavla. Efter loppet kommer denna tavla att montera i en ram som kommer fästas på en av de nya rastplatserna längs vägsträckningen. På så vis fick löparna ögonblicket och upplevelsen förevigad! Deltagarna fick sedan efter målgång ett pris i form av en asfaltsbit, framtagen av samma asfalt som löparna sprang på.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

E18-loppet bjöd även på den kanske mest unika starten som ett löplopp skådat. I samarbete med Färjestadtravet startades loppet med hjälp av travbilen i en klassisk autostart. Detta innebar att du löparna blev ivägsläppta med hjälp av en bil med grindar som hindrade dem från att tjuvstarta. Vad vi vet så var detta världspremiär i löploppssammanhang…

Under loppet visade även Autowåx Bil AB upp sina elektrifierade BMW-bilar. Bland annat användes den helt nya hybriden BMW 530e som förbli under loppet.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Tidigt i fältet var det två löpare som stack ut lite extra då IF Göta löparna André Rangelind och Per Alsterdahl bröt sig loss från det övriga fältet och tog täten. Tillslut anslöt Göta-löparen Niklas Wassberg och Alsterdahl fick släppa taget för att låta Wasssberg och Rangelind göra upp om segern. Rangelind var den som drog det längsta strået och tog hem segern med 8 sekunder på tiden 20.22. Snabbaste kvinnan blev IF Götas Linda Take som tog hem segern i damklassen på tiden 24.36.

Samtliga resultat från loppet hittar du här.

Bästa Bergvik som var loppets huvudsponsor delade under ikväll ut ett extra fint pris till den bästa kvinnliga och manliga värmländska löparen som gick hem med en resecheck! Den 26 september lyfter Bergviksplanet från Karlstad AirPort och de två lyckliga vinnarna får då ta med sig en vän till Alicante för en tredagars vistelse på spahotell inklusive frukost och middag.

Efter loppet bjöds löparna in på After Run hos vår samarbetspartner Pitchers i Karlstad där löparna fick avnjuta dryck och mat till kvällens fotbollsmatch där det svenska herrlandslaget spelade VM-kval mot Frankrike.

Bilderna är tagna av Fredrik Karlsson, Solsta Foto.

Läs mer om arrangemanget från följande nyhetsrapporterare:

Nya Wermlands Tidningen, Värmlands Folkblad, Sveriges Radio & Sveriges Television.

170609 IF Göta arrangerar E18 loppet på en bit av nya E18 som inte öppnat än. Den 9 juni 2017 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Nästa vecka laddar vi om inför Karlstad Stadslopp för en 38:e gång. Välkomna dit!

 

/ Hannah med IF Götas kansli

30 maj 2017

20 dagar kvar till startskottet går…

Karlstad stadslopp börjar närma sig med stormsteg och vi i IF Göta ser fram emot en härlig löparfest den 17:e juni. Anmälan är öppen och det är fritt fram att anmäla sig till loppet som går i Karlstad stadsmiljö. Varför inte utmana grannen, kompisen eller kollegan på en löptur genom staden? Bansträckningen kommer skilja sig en aning från förra året och vi kommer publicera denna inom kort. Vi tror att det kommer bli en stämningshöjare för deltagare såväl som för publik.

Även i år så kommer vi ha ett arrangemangsområde på sundsta där det finns möjlighet att träffa några av våra samarbetspartners. Mer info om detta kommer att presenteras dagarna före loppet.

Vi vill uppmana idrottsföreningar att anmäla sig i vår lagtävling. Varför inte utmana övriga idrottsföreningar? Se till att ditt lag är anmält för att inte gå miste om en härlig löprunda genom Karlstad. Du hittar information om hur du anmäler ditt lag här.

Vi ha haft lite tekniska problem med laganmälningar till Karlstad stadslopp mini- och miniminiloppet. Gå gärna in och kika så att ditt lag/namn finns med på startlistan. Har du anmält dig under de senaste dagarna tar det några dagar innan ditt namn syns i rullistan. Vi ber om ursäkt om detta har påverkat din anmälan men är såklart behjälpliga med att se till att din anmälan kommer in. Du hittar startlistorna via följande länkar. Karlstad stadslopp Miniloppet Miniminiloppet

 

 

 

Värm upp 6,5 km genom att springa E-18 loppet den 9 juni. Loppet är unikt och det blir en ”once in a lifetime” upplevelse där vi ger våra deltagare möjligheten att vara med och inviga den nya E-18 sträckan. De som genomför loppet kommer att få sitt namn ingraverat på en tavla som kommer att sättas upp på en av de nya rastplatserna längs vägsträckningen. Vid målgång får också alla deltagare en plakett som ett minne av att de varit med och invigt vägen. Läs mer om loppet via vår hemsida. 

Anmäler du dig till både stadsloppet och E-18 loppet får du 100:- rabatt.

 

Anmäl dig till Karlstads löpfest redan idag för att säkra din plats i startfältet.

 

07 april 2017

E18-loppet, den perfekta uppladdningen inför Karlstad Stadslopp!

Den 9 juni kommer IF Göta Karlstad att arrangera E18-loppet, den perfekta uppladdningen inför Karlstad Stadslopp!

Loppet kommer bli invigningen av den nya E18-sträckan mellan Karlstad-Grums som öppnas för trafik den 12 juni. Trafikverket är initiativtagare till aktiviteter i samband med vägöppningen och upplåter vägen för detta löpevent.

Loppet är 6,5 km långt och löps på den helt nya sträckningen. Starten för E18-loppet kommer ske vid den nya trafikplatsen Björkås och löparna kommer därifrån att röra sig i riktning mot Karlstad för att sedan vända vid trafikplats Smedbergsände och ta sig tillbaka till Björkås trafikplats för målgång.

Trafikverket kommer att finnas på plats den 9 juni för att berätta mer om projektet. Projektet beskrivs på loppets hemsida med Martin Bergvalls egna ord. www.e18loppet.se/om-loppet/

Bergvik Köpcenter är huvudsponsor för E18-loppet och kommer finnas med på arrangemangsområdet den 9 juni.

En startplats till E18-loppet kostar 400 kr och anmälan är nu öppen via www.E18loppet.se. Vid anmälan till både E18-loppet/Karlstad Stadslopp erhålls en rabatt på 100 kr.

Gå in och anmäl er redan idag!

28 mars 2017

Nyheter för alla löpsugna!

 

Två helt nya klasser i Karlstad Minilopp!

Nu höjer vi ribban och öppnar upp två nya klasser i Karlstad Minilopp för flickor och pojkar i åldern 13-15 år! Bansträckningen går två varv runt Sundstatjärn och mäter cirka 3 kilometer.

Ett perfekt tillfälle för idrottsföreningar att anmäla lag och utmana varandra i de nya klasserna eller ett perfekt lopp för dig som vill springa lite längre men tycker att steget upp till 10 km är lite för långt.

F04/P04 = Flickor och pojkar 13 år
F02/P02 = Flickor och pojkar 14-15 år

Direkt till anmälan

Nya E18 invigs med ett engångslopp!

Vilken dag som helst lanserar vi E18-loppet som går av stapeln den 9 juni. E18-loppet är ett engångslopp som inviger den nya sträckan på Sörmon väster om Karlstad. Det blir en perfekt uppladdning för alla Stadsloppslöpare så håll utkik efter mer information. Vi presenterar loppet bland annat här på www.karlstadstadslopp.se
 

11 januari 2017

IF Göta hjälper dig uppfylla ditt nyårslöfte!

Har du kommit igång med träningen efter jul- och nyårshelgerna? Behöver du hjälp på traven?

Vi på IF Göta har redskapen och kunskapen för att du på bästa sätt och utifrån dina förutsättningar ska komma i form.

Gå med i någon av våra löpargrupper och låt 2017 bli ditt bästa träningsår!

På vår hemsida, www.ifgota.se kan du läsa om de olika grupperna – det finns en för alla!

Direkt till hemsidan!


Löpgrupp bas tränar på tisdagar klockan 18.00

 

Anmäl dig till Karlstad Stadslopp den 17 juni – perfekta moroten för att bibehålla löpträningen!

Sveriges svettigaste motionsfest med en bana som är snabb, rolig och vacker! Vi kan även lova dig att vi har den bästa publiken som hejar fram dig längs banan!

Direkt till anmälan!

 

 

God fortsättning och glada löparhälsningar!

/Jennie Persson, Marknads- och arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad