Nyhetsarkiv

22 februari 2016

Nyhet! T-shirt till alla deltagare i Karlstad Stadslopp

I början av året blev det klart med en av 2016 års största nyheter inom Karlstad Stadslopp.
För första gången i loppets 37-åriga historia erbjuder arrangören tillsammans med den nya samarbetspartnern NEH en kostnadsfri funktionsT-shirt till samtliga deltagare (som anmäler sig under ord.anmälningstid tom 27/5) i loppet den 18 juni.

tröja

 

 

 

 

 

 

 

 

Säkra din plats till årets lopp redan nu!

2016 blir ett spännande år med fler nyheter! Inte enbart T-shirt till deltagarna utan även ny bansträckning. I år står vi inför en rolig utmaning, detta utifrån att bansträckningen behöver ses om pga det nya bygget vid Kanikenäset och paddlarklubben. Vi har under hösten och vintern arbetat fram ett förslag i samarbete med Karlstad Kommun och hoppas kunna fastslå den nya bansträckningen inom kort.

Den nya bansträckningen kommer bli mer central och vårt mål är att verkligen visa upp vår stad Karlstad, på ett så attraktivt sätt som möjligt!

Mer info kring bansträckning presenteras löpande under våren.

/Ellinor

29 december 2015

Nyårslöften

Hörde vi Nyårslöfte?!
Inte? Vi vet annars ett bra!

Anmäl dig till Karlstad Stadslopp och Tjurruset innan 15 januari och få Tjurrusets specialdesignade-funktionströja på köpet (värde 170kr).

För att ta del av erbjudandet behöver du göra följande:

1)Anmäl dig till de båda loppen:
Karlstad Stadslopp
Tjurruset

2) Maila din storlek och adress till ellinor.hammar@ifgota.se senast 31 januari och vi skickar din tröja i mitten av mars!

För mer info kontakta info@ifgota.se eller ring oss via 054 – 21 23 27.

156271_10153174031457121_4254558984841647768_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott nytt år önskar vi från IF Göta och Karlstad Stadslopp!

/Ellinor

11 november 2015

Ge bort den perfekta julklappen!

Fixa den perfekta julklappen redan idag – Ge bort en start till Karlstad Stadslopp!

Beställ ett Karlstad Stadslopps-presentkort innan jul och få en reflexväst på köpet!
Årets julklappspaket går endast att beställa via vårt kansli och kostar 280kr + ev fraktkostnad på 39kr.
Julklappserbjudandet gäller fram tom 23:e dec*.

Beställ julpaketet genom att betala in beloppet + skriva ”julklapp” + namn och adress i meddelandefältet. För mer info kontakta oss via tavling@ifgota.se eller ring oss via 054-21 23 27 så berättar vi mer.
PG – 47 37 91 – 2

För företag som önskar köpa fler än 10 startplatser erbjuder vi företagspaket – kontakta Ellinor.hammar@ifgota.se för mer info.

julklappkds

*Vi reserverar oss för ev slutförsäljning av refelxvästarna. Först till kvarn gäller.

17 juni 2015

REA på T-shirt!

bild (18)t-shirt

Den orangefärgade T-shirten är i funktionsmaterial och kostar nu efter arrangemanget 100 kr!!! (ord.pris 140kr)
Storlek: S – XXL

Nyhet:
För er som föredrar en långärmad variant, finns även det i år!
Den långärmade funktionströjan kostar nu 250 kr (ord 270kr ) och finns i storlekarna: S – XXL.

T-shirten säljs via:

  • Vårt kansli på Regementsgatan 8 i Karlstad, ring vid frågor och öppettider (ord.kontorstid), 054 – 21 23 27.
  • Få T-shirten direkt hem till din dörr. Sätt in 100kr/250kr + 40 kr (expeditionsavgift) på PG 13 19 – 3 och uppge ”Karlstad Stadslopps T-shirt”, namn, adress, och storlek.

13 juni 2015

36:e upplagan av Karlstad Stadslopp blev en riktig folkfest!

36:e upplagan av Karlstad Stadslopp blev en riktig folkfest!

Den 36:e upplagan av Karlstad Stadslopp (tidigare Götajoggen) bjöd på ett perfekt löparväder, med härliga vindar och sommarvärme.

Stadsloppet2015 (8 av 15)

Först över mållinjen (10km) blev Anders Kleist som stod som vinnare i herrklassen. Kleist sprang runt den exakt 10 000 meter långa sträcka på tiden 30.58,4.

Stadsloppet2015 (11 av 15) Stadsloppet2015 (9 av 15)

På damsidan blev det Norskan  Ida Berglökken från SK Vidar som kom först i mål med tiden 35.31.3.

Stadsloppet2015 (10 av 15)

Den andra upplagan av halvmaraton-klassen vanns av fjolårets segrarinna, Sofie Nelsson med tiden 1.24.54.  På herrsidan blev det hemmalöparan André Rangelind som passerade mållinjen först av alla med den orangefärgade nummerlappen! Tiden för André blev 1.12.20 vilket påvisar vilken snabb bana Karlstad bjuder på.

Stadsloppet2015 (12 av 15)

Stadsloppsdagen började som vanligt med barnloppen vilket ger en extra energi till arangemanget! För de allra minsta deltagarna, de mellan 0-6år är ”drive in koncept” fortfarande ett vinnande koncept i Karlstad Miniminilopp. I år gav KMTI alla barnen en möjlighet till en rolig och lekfull uppvärmning precis innan start, vilket var uppskattat av alla  minstingarna!

Stadsloppet2015 (3 av 15) Stadsloppet2015 (4 av 15)

För de något äldre barnen handlade dagen förstås om Karlstad Minilopp. Loppet vänder sig till arrangemangets barn i åldrarna 7-12 år. Banan som går runt Sundstatjärnen, är alltid en populär lördagsaktivitet för hela familjen. När barnen sprungit sina ca:1,2 kilometrar, mottogs de med en medalj, glass från Hemglass, mjölk från Arla och bland annat banan från SEB i målgången.

Stadsloppet2015 (2 av 15)

För att skapa den där riktiga feststämningen, har vi på IF Göta Karlstad jobbat lite extra inför året, för att skapa ett trevligt arrangemangsområde på Sundsta, med aktiviteter för hela familjen. Utställare, hoppborgar, kiosker, grilltält med mera kunde man ta del av på området. Vi vill rikta ett stort tack till alla samarbetspartners, utställare och sponsorer som bidragit till dagens folkfest. Ett extra tack till arrangemangets huvudsponsorer, Konsum Värmland, Karlstad Kommun och Värmlands Folkblad (VF). Även stort tack till våra sponsorer till Karlstad Miniminilopp och Minilopp, SEB, Moelven, Länsförsäkringar, Arla, McDonalds, Konsum Värmland samt Värmlands folkblad. Även extra tack till Flash Auto för vår fina Stadsloppsbil vi haft möjligheten att använda oss av inför loppet samt under loppet.

Årets stora nyhet var att vi tillsammans med KN Radio för första gången sände Stadsloppsradio helt live i 92,2! Ett spännande och nytänkt inslag vi gärna hoppas kunna utveckla och fortsätta även med under nästa år. Stort tack till Kerry och gänget på KN Radio för alla förberedelser och fix!

Stadsloppet2015 (14 av 15)

För deltagarna fanns det en hel del spännande och uppmuntrande inslag utefter banan och dess tio och 21 kilometer långa åskådarplats. Med musikuppträdanden och vätskestationer var det många som uppskattade variationen av tävling och nöje. Nytt för i år var att arrangören tillsammans med Karlstad Airport och Karlstad El & Stadsnät erbjöd gratis WiFi på Sundstaområdet! Detta uppmärksammades bland annat genom att det fanns ett flygplan cirkulerande över staden med budskapet Luften är fri, vilken symboliserar gratis WiFi. Ännu en nyhet för året var att deltagarna i Karlstad Stadslopp erbjuds fler mellantidsstationer än någonsin! Liverapportering efter 2,5km, 5km samt 7,5 km gjorde det både roligt för deltagarna själva att följa sitt lopp, men även för åskådare och publik. Som traditionen bjuder hade dessutom SATS ett spurtpris för bästa dam i löparklassen vid Muséeparken. Trots att loppet här var inne i sitt slutskede, var det många som hämtade extra krafter för att få chansen att vinna spännande priser från SATS Sports Club.

Stadsloppet2015 (7 av 15)

Efter genomfört lopp (Karlstad Stadslopp) fick deltagarna lite olika samplingsprodukter i form av flyers, plåster, banan och dryck. Deltagarna fick också årets målplakett, som i år pryddes av Karlstads kommuns Bibliotekshus. Vi vill passa på att än en gång tacka våra huvudsponsorer Konsum Värmland, Karlstad Kommun och Värmlands Folkblad (VF), våra övriga partners, våra fantastiska uppvärmare KMTI, för ett nytt och fräscht program och musikbanden längst banan samt alla involverade som gjorde underhållningen möjlig.

Stadsloppet2015 (1 av 15)

Förutom ett stort tack till alla deltagare som gjorde året arrangemang till en riktig folkfest, vill vi från IF Göta Karlstad ge ett STORT TACK till alla funktionärer som ställer upp helt ideellt och hjälpte föreningen att lyckas med sin 36:e upplaga Karlstad Stadslopp (f d Götajoggen). Utan de ideella krafterna skulle ett så här stort arrangemang aldrig vara möjligt att genomföra för en ideell förening som IF Göta Karlstad.

Slutligen så kanske det Du tycker är viktigast, resultaten från årets lopp: Årets resultat resultat finns även via tidtagningsfirmans hemsida.

Läs mer om loppet på VF

Läs mer om loppet på VF

Läs mer om 21 km på VF

Titta på NWT:s bildspel

Lyssna på segrarna från Karlstad Stadslopp på SR.se

/Ellinor Johansson, Marknads- & Arrangemangsansvarig

 

11 juni 2015

Dags för Karlstad Stadslopp 36:e upplaga

Nu är det äntligen dags för Karlstad Stadslopps-dagen!

Online resultatservice

folkmassa
Nedan följer läsvärd information:

Nummerlappar i samtliga lopp kan hämtas ut på Sundsta:
Fredag 12.00-19.00
Lördag 08.00-fram till start

Startnummer/Startbevis.
Nytt för i år är att vi skickat PM/startbevis till de mailadresser som uppgetts i samband med anmälan. För att finna sitt startnummer inför uthämtningen av nummerlapp, kolla i startlistorna nedan (tänk på att ta med legitimation samt skriv gärna startnumret på en lapp):
Deltagare i Karlstad Stadslopp – 10 km
Deltagare i Karlstad Stadslopp – 21 km
Deltagare i Karlstad Minilopp – 7-12 år
Deltagare i Karlstad Miniminilopp – 0-6 år

Efteranmälan kan göras via hemsidan fram till 24.00 torsdag, därefter hänvisar vi er till Sundsta.
Ta gärna med jämna pengar för en snabbare hantering!

PM finns att skriva ut direkt här på nätet! För er som önskar PM i trycktform i samband med arrangemanget finns ett begränsat antal att tillgå i informations- samt nummerlappstältet.

Starttider:
Karlstad Stadslopp – 10 & 21 km kl. 14.00

 Karlstad Miniminilopp – Drop in mellan 11.00 – 15.00

 Karlstad Minilopp 7-12 år
11.00 Karlstad minilopp klass P-08
11.10 Karlstad minilopp klass F-08
11.20 Karlstad minilopp klass P-07
11.30 Karlstad minilopp klass F-07
11.40 Karlstad minilopp klass P-06
11.50 Karlstad minilopp klass F-06
12.00 Karlstad minilopp klass P-05
12.10 Karlstad minilopp klass F-05
12.20 Karlstad minilopp klass P-04
12.30 Karlstad minilopp klass F-04
12.40 Karlstad minilopp klass P-03
12.50 Karlstad minilopp klass F-03

Stadsloppsradion 92,2 livesänder Karlstad Stadslopp mellan 13.00-16.00

Gratis WiFi på arrangemangsområdet – Luften är fri!

Bästa publikplatserna anser vi vara ute på Orrholmen/Orrleken där vi i år har både kioskservering och liveband! Sedan rekommenderar vi Tullholmsviken, Viken kyrkan, Drottninggatan och Museeparken. Vi ser gärna att ni hejjar lite extra på dem med orangenummerlapp, då dessa springer ett halvmaraton!

orrleken
Orrleken – Den perfekta publikplats för hela familjen, Kioskservering, Liveband, bad och fin utsikt!

Arrangemangsområdet erbjuder en rad spännande aktiviteter, så som hoppborgar och ansiktsmålning för barn, grillservering, utställare, underhållning och givetvis en spännande spurtdueller i alla loppen!

Vi från IF Göta kommer ha begränsade möjligheter att besvara era samtal under fredagen och lördagen, det samma gäller mail. Därav hänvisar vi alla frågor till arrangemangsområdet på Sundsta.

Varmt välkomna till Karlstad Stadslopp önskar IF Göta Karlstad tillsammans med våra huvudsponsorer Konsum Värmland, Värmlands Folkblad samt Karlstad Kommun!
/Ellinor Johansson, Marknads- & Arrangemangsansvarig

05 juni 2015

PM / Startbevis digitalt!

Nyhet för i år är att vi skickar PM:et digitalt till den mailadress som uppgavs i samband med anmälan!
Man kan även ladda ned PM:et redan nu och ta del om den viktiga information vi ser att samtliga deltagare bör känna till inför arrangemanget!
Läs och skriv ut PM:et här för att de del av ex. bussbiljett, parkeringsbiljett samt starttider mm.

PM_Stadslopp_2015_0603_NYNY_Sida_1

För att hämta ut sin nummerlapp gäller i år att man själv söker upp sitt startnummer i statlistan, skriver ned sitt nummer och lämnar fram detta tillsammans med legitimation i samband med vår nummerlappsutdelning. Nummerlappsutdelningen är öppen fredag 12.00-19.00 samt lördag 08.00-start, mer info i PM:et.

Hitta ditt startnummer:
Deltagare i Karlstad Stadslopp – 10 km
Deltagare i Karlstad Stadslopp – 21 km
Deltagare i Karlstad Minilopp – 7-12 år
Deltagare i Karlstad Miniminilopp – 0-6 år

I samband med arrangemanget kommer även anslag med startnummer finnas för lättare hantering på plats.

Vi från IF Göta Karlstad önskar er varmt välkomna till den 36:e upplagan av Karlstad Stadslopp!

 

03 juni 2015

Nyhet! Livesänd Stadsloppsradio

Nyhet för året är att Karlstad Stadslopp tillsammans med KN Radio erbjuder Stadslopps-radion den 13 juni mellan kl:13.00-16.00 via radiofrekvensen 92,2.

Arrangerade IF Göta hoppas att nyheten skall bidra till att löparfesten blir en större upplevelse för publik och andra intresserade. Förutom via FM-nätet 92,2 och KN Radios mobilapp kommer radiosändningen även att höras på utvalda platser runt den tio kilometer långa banan. Satsningen på radiosändningen är en del i att skapa en ökad stämning längst stadsloppsbanan. Tillsammans med de utställda radiosändningarna kommer deltagarna i årets upplaga erbjudans 15 olika musikplatser längst banan.

Via Stadsloppsradion kommer vi erbjuda musik, liverapporteringar, intervjuer och mycket annat som berör loppet.
Har du, eller känner någon som skulle vara intresserad av att berätta sin Stadslopps-historia, maila till ellinor.johansson@ifgota.se så kanske du är en av dem som blir intervjuad!

Studion för sändningen kommer att vara vid evenemangsområdet på Sundsta.

knradio

Läs mer om samarbetet i Värmlands Folkblad

/Ellinor