Tävlingsinformation

Starttid

Gemensam start från Sundstavägen, ca 150 meter från arrangemangsområdet.

Starttid är 14.00 

 

Nummerlappar

FREDAG 15 JUNI –  Nummerlappsutdelning (+t-shirt för miniloppet) i Mitt i City mellan kl. 11.30-18.00

LÖRDAG 16 JUNI – Nummerlappsutdelning (+t-shirt för miniloppet/miniminiloppet) på arrangemangsområdet på Sundsta från kl 08.00 fram till starten går.

 

 

Tävlingsklasser

10 km löpning med eller utan tidtagning

Vill du utmana dig själv eller förra årets vinnare så väljer du med fördel 10 km med tidtagning.

Klassen 10 km utan tidtagning är perfekt för dig som vill vara med och utmana dig själv utan att titta på klockan. Sprig på känslan, jogga eller promenera.

Viktig information!

Deltagare med stavar, barnvagnar eller rullatorer startar i vit startfålla. Alla typer av barnvagnar är tillåtna förutsatt att de endast framförs i promenadtempo samt startar i sista startled. Vi rekommenderar att barn i vagnarna bär hjälm. Vänligen ställ er i rätt fålla för allas trevnad!

Paraplyer och hundar tillåts ej i Karlstad Stadslopp.

Bilder från arrangemanget

Genom deltagande i arrangemanget ges medgivande till att IF Göta Karlstad kan publicera bilder från arrangemanget på www.ifgota.se, www.karlstadstadslopp.se eller i annat marknadsföringssyfte.

Banan

Start och mål är vid Sundstatjärn och banan mäter exakt 10 000 meter. Starten går på västra sidan av Sundstatjärn, på Sundstavägen. Målet är vid Sundsta bad- och idrottsanläggning.

Ombyte

Det finns möjlighet till ombyte i Sundsta Bad- och Idrottsanläggning (vid målgången). Denna är i första hand avsedd för deltagare som ej bor i Karlstad, då kapaciteten är begränsad.

Parkering

Möjligheter till parkering är begränsade och vi ber därför såväl åskådare som deltagare att vara ute i mycket god tid.

Samtliga deltagare med PM eller nummerlapp åker kostnadsfritt med Karlstadsbuss till och från arrangemanget.

Vätskekontroller

Det finns två stycken officiella vätskekontroller utefter banan, samt en efter målgången.

Tävlingscentral

En tävlingscentral kommer att finnas på området. Här kommer det att finnas möjlighet till seedning, byte av startgrupp och liknande service.

Musik

Det blir som vanligt levande musik på flera olika ställen utefter banan. Allt för att skapa så god stämning som möjligt.

After Run

Direkt efter målgången på Sundsta bjuder vi, tillsammans med våra samarbetspartners, på dricka och en samplingspåse till alla fullföljande i Karlstad Stadslopp. På området kommer det att hända en massa spännande saker hos våra utställare. Vi erbjuder förtäring och underhållande musik.

Sjukvård

Tävlingsläkare finns vid målet tillsammans med sjukvårdsgrupp. Dessutom finns personal från sjukvårdsgruppen vid starten och vid samtliga vätskekontroller.

Veteranklasser

Vi följer SFIF:s riktlinjer för Klassindelning och kommer att redovisa resultat i följande klasser. Deltagaren måste aktivt välja att få sitt resultat redovisat i åldersklass. I annat fall hamnar man i Kseniorer eller Mseniorer.

 

Klass Klass
MS (män) KS (Kvinnor)
M-35 K-35
M-40 K-40
M-45 K-45
M-50 K-50
M-55 K-55
M-60 K-60
M-65 K-65
M-70 K-70
M-75 K-75
M-80 K-80
M-85 K-85

 

Resultat

Liveresultat kommer att publiceras på www.karlstadstadslopp.se. Snarast efter att loppet är genomfört kommer en fullständig resultatlista att läggas upp här.

Övrigt

Är det ytterligare något som ni funderar över så tveka inte med att kontakta IF Göta Karlstads kansli.

IF Göta Karlstad
Regementsgatan 8
653 40 Karlstad
E-post: tavling@ifgota.se
Telefon: 054-212327