Föreläsningsserie

Under våren arrangerar Karlstad Stadslopp en föreläsningsserie som en del av vårt 40-års jubileum för att ge dig som deltagare extra inspiration inför loppet den 8 juni. Samtliga föreläsningar arrangeras i Sundstaaulan mellan kl. 18.00-20.00.

 

Vi erbjuder dig som anmäler dig före den 31 december att gå gratis på samtliga tre föreläsningar.

Vi erbjuder dig som anmäler dig före den 14 februari att gå gratis på del två och tre av föreläsningsserien.

Vi erbjuder dig som anmäler dig före den 13 mars att gå gratis på del tre av föreläsningsserien.

För er som är anmälda till loppet efter utsatta tider betalar 150 kr för att ta del av föreläsningarna.

För dig som vill ta del av föreläsningarna utan att vara anmäld till loppet kostar detta 320 kr.

 

”Det är aldrig försent! med Evy Palm” 14 februari

Evy Palm var nästan 40 år när hon började motionera och jogga. Som 46 åring slog hon svenskt rekord på maraton vilket är en prestation utöver det vanliga. På meritlistan finns bland annat segrar på Stockholm Marathon och deltagande i OS. Evy berättar under denna föreläsning om sin fascinerande resa på ett mycket inspirerande och charmigt sätt som vi hoppas kunna inspirera dig till mottot, ”det är aldrig försent att börja träna”!

”Äta för hållbart idrottande och god hälsa” och ”Så håller du dig skadefri vid träning”  13 mars


Marina Sjöberg är legitimerad dietist och idrottspedagog och har bland annat haft uppdrag för Svenska friidrottsförbundet. Hon jobbar till vardags med rådgivning på alla nivåer, allt från att hjälpa sjuka individer till att hjälpa elitidrottare med att hitta goda förutsättningar till prestation genom kosten. I den första delen av denna föreläsning kommer Marina att prata om hur du kan tänka kring ditt ätande.

Linda Sandersson är legitimerad sjukgymnast och har bland annat jobbat för de Svenska innebandylandslagen under många år. Linda är själv löpare till vardags och träffar i sin yrkesroll alla typer av löprelaterade skador på personer med olika förutsättningar. Under den andra delen av detta föreläsningstillfälle kommer Linda prata om hur du kan förebygga skador genom att träna smart.

 ”Vad en människa klarar av med Peter Sandahl” 3 april

Peter Sandahl är professionell klättrare och har klarat av obeskrivliga prestationer. Under 2018 besteg han i samband med projektet Climb for climate 72 (!) alptoppar över 4 000m på 97 dagar. Det Peter gått igenom är en smått obegriplig berättelse som visar vad en människa kan klara om man bara måste och stålsätter sig. Peter kommer alltså under dessa två timmar att inspirera dig till att bestiga dina egna bergstoppar!