Eventet

Karlstad Stadslopp arrangeras av friidrottsföreningen IF Göta Karlstad och överskottet går direkt tillbaka till vår idrottsliga verksamhet. Vi bedriver en verksamhet med bredd vilket innebär att vi erbjuder träning från 6 års ålder upp till elitnivå samt för motionärer via våra löpgrupper. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.ifgota.se.

Karlstad Stadslopps arrangemangsområde ligger i Museiparken som är beläget i de mest centrala delarna av Karlstad, endast 200 m från Stora Torget. Här finner du allt du behöver i förberedelseväg samt start- och målområde.

[AFG_gallery id=’9′]

Publikplatser

På arrangemangsdagen möts vi av tusentals åskådare när vi tar oss igenom bansträckningen på några av centrala Karlstads mest vackra och folktäta områden. För dig som åskådare kan vi rekommendera följande platser:

Inre Hamn – Njut av vatten och stadspuls i anslutning till ett av Karlstads nyaste restaurang- och bostadsområden.

Stadsträdgården – Den vackra Stadsparken är belägen i Vikenområdet och är en av loppets absolut vackraste publikplatser. Ta med picknickfilten och sätt er i gräset eller köp en glass i parkens kiosk.

Älvgatan – Här är stadens nyaste gångstråk i centrala Karlstad! Besök någon av mathaken på Älvgatan eller placera dig på motsatt sida av älven i solläge med en picknick.

Stora Torget – Mitt i centrala Karlstad erbjuder vi banans snabbaste parti, här flyger löparna förbi uteserveringar med rasande fart. Hitta en plats på någon utav Kungsgatans tiotals uteserveringar och avnjut loppet.

Museigatan – Ett av stadens mest publikvänliga stråk med 200 m raksträcka fylld av sittplatser precis intill Klarälven där du på kan heja på löparna som bara har 100 m kvar till upploppet.

Museiparken – Här finns allt: Klarälven på alla sidor, underhållning, lekplats, restaurang och en perfekt picknickplats!