Motionsturnén drar vidare

Förra veckan var det premiär för årets motionsturné. Över 40 motionssugna löpare samlades då på Tingvalla IP, där de utbildades i löpteknik av Claes Nyberg. I samband med träningen presenterades även en ”ny” motionsslinga. IF Göta har i samarbete med ViSyns satt skyltar längs Karlstad Stadslopps-banan. Med hjälp av skyltarna kan du följa hela banan och dessutom se hur lågt du har sprungit! Du kan läsa mer om motionsturnén och KM-skyltarna i Värmlands Folkblad:  ”Ny central motionsslinga”.

På onsdag, 9/4, är det dags för motionsturnéns andra träff. Den här gången besöker vi Skutberget och träningen startar klockan 18.00. Tränare på passet är Sören Persson, regerande veteranvärldsmästare på 800 meter för män 45. Träningen kommer att bestå av längre intervaller, runt 1 km. Vi kommer att arbeta upp pulsen högt, för att sedan låta den gå ner ganska lågt, innan vi startar nästa intervall. Mellan intervallerna ger Sören tips på hur man bäst lägger upp sin träning och hur ett bra veckoschema kan se ut.

Kom till Skutbergets motionscentral på onsdag klockan 18.00, så hjälper Sören Persson dig att komma väl förberedd till den 14 juni!

/Mikael