Värme, solsken och folkfest – Karlstad stadslopp 17 juni 2017

Karlstad stadslopp bjöd på strålande sol och en bana fylld med musik. Den nya bansträckningen förbi skeppet blev en kanon bra publikplats och det var många som tog tillfället i akt att befinna sig runt om i Karlstad city för att heja på löparna.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Först över mållinjen var Weldu Negash från BUL Oslo som tog hem segern med marginal i herrklassen. Segertiden blev 30.51.9 vilket gav en segermarginal på över två minuter. Tvåa i mål vad Oystein Mörk, Sportsklubben Kraft och Peter Gross Hässelby SK sprang in på en tredje plats.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

På damsidan vann Heidi Dietrichson Pharo, Boler IF Friidrett på tiden 36.09.3. Tvåa i mål var Hanne Mette Sande och tredje platsen kneps av Stina Nilsson IFK Mora skidor.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Förutom vår traditionsenliga medalj som i år hade Skeppet-Klövern som motiv bjöds deltagarna på Ramlösa från Stora Coop Bergvik och banan från SEB när de gick i mål.

På arrangemangsområdet på Sundsta bjöds det på underhållning under hela dagen. Start och mål gick som vanligt i anslutning till arrangemangsområdet vilket gav deltagare och publik möjlighet att träffa våra samarbetspartners. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra samarbetspartners för ett mycket fin insats under dagen.

Miniminiloppet blev även i år en succé där deltagarna sprang en bana som mäter ca 200 meter. I mål fick alla som sprang medalj, juice från Stora enso, mjölk från Arla, värdecheck från Mcdonalds och en glass från hemglass. Barnen bjöd på en riktigt kämparglöd och sprang med full fart genom banan. Bra jobbat alla som deltog.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

För de lite äldre barnen blev även miniloppet en succé. De som var mellan 7-12 år sprang ett varv runt sundstatjärn medan de som är 13-15 år sprang två varv. I mål fick alla deltagare medalj, juice från stora enso, banan från SEB, glass från Hemglass och erbjudande från Mcdonalds. Det bjöds på lagtävlingar och vinnare i klassen P/F 05-06 blev Grava SK och två i mål OK Tyr. Vinnare i P/F 07-08 där Grava SK tog hem segern före tvåan IF Göta Karlstad och trean QBIK 07. I Klassen P/F 09-10 tog IF Göta Karlstad hem segern för tvåan Grava SK och trean QBIK 09. Vi gratulerar alla deltagare till en fantastiskt bra insats.

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

 

Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Som vanligt var KMTI på plats och skapade en härlig stämning inför loppen. De höll i uppvärmningen för alla våra lopp och vi är väldigt stolta över att samarbete med detta grymma gäng.

Nytt för i år var delar av bansträckningen där vi byggde upp den numera berömda ”loopen” framför Klövern -skeppet i inre hamn. Detta blev en bra publik plats och var en stämningshöjare för loppet.

En annan nyhet var två nya klasser i miniloppet i form av pojkar och flickor 13-15 år. Detta hoppas vi på sikt kunna utveckla miniloppet och minska glappet när man vill gå från miniloppet till stadsloppet.

Även i år erbjöds fler mellantidsstationer med liverapportering efter 2,5 km, 5km, och 7 km vilket för det roligare för både deltagare och löpare att följa loppet.Vårt fina samarbete med KN radio gör det möjligt för livesänd rapportering för loppet. KN radio fanns även i år med på arrangemangsområdet och sände live och de körde också speakerbil där de rapporterade direkt från loppet.Actic fanns på plats längs sandgrundsudden och hade ett spurtpris och samtidigt lite underhållning i form av musik. Även om detta sker i slutet av banan fanns det fortfarande kraft kvar i benen hos många för att försöka sig på en spurt.Vi på IF Göta vill rikta ett stort tack till alla våra samarbetspartners, sponsorer och utställare som bidrog till en riktigt bra dag. Ett extra tack till arrangemangets huvudsponsorer, Karlstad kommun, NWT och Konsum Värmland. Även ett stort tack till våra sponsorer till Karlstad miniminilopp och miniloppet, SEB, Moelven, Stora enso, Arla, Mcdonalds, Konsum Värmland. Ett stort tack till Flash Auto för vår fina bil som vi haft möjligheten att använda oss av inför loppet samt under loppet.

Vidare vill vi också tacka alla deltagare och publik som gjorde årets arrangemang till en folkfest.
Sist men absolut inte minst vill vi på IF Göta tacka våra fantastiska funktionärer som ställde upp och hjälpte föreningen att lyckas med sin 38:e upplaga av Karlstad stadslopp (fd Götajoggen). Utan er skulle ett så här stort arrangemang aldrig vara möjligt att genomföra för en ideell förening som IF Göta Karlstad.