Över 2500 på ett solig Karlstad stadslopp

Inte ett moln över Karlstad när det var dags för Karlstad stadslopp 2023. Den 43:e upplagan. Sol, publik i hela stan, och mängder av efteranmälningar så landade vi på över 2500 deltagare totalt!

Miniminiloppet som var först ut dubblerade deltagarantalet under dagen, en mängd barn mellan 0-6 år som deltog i den roliga banan, Uppvärmning av Pippi och vid målet fick barnen både medalj, frukt, festis och en gympapåse. På miniloppet som mäter ca 1 km rund sandgrundsudden där barnen mellan 7-12 år deltar leddes av uppvärmning av KMTI och fick gå i mål genom den stora målportalen som även Karlstad stadslopp löper igenom.

230610 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp den 10 juni 2023 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vidare till Karlstad stadslopp så fick vi se snabba löpare i täten på både herr- och damsidan. Snabbast av herrarna som tävlade för Skoglöfs Bil IF på tiden 30:28! otroligt snabbt och tvåan knappt 2 minuter efter. Och andraplatsen tilldelades Andreas Lundegård på tiden 32:24. Trean på herrarnas 10km blev Fredrik Häggmark på 33:12

På damsidan var det en känd från skidåkning men numera lika känd i löpning Lovisa Modig från Torsby Löparklubb som tog hem segern på tiden 34:44. På andraplats hittade vi ett känt ansikte från hemmaklubben IF Göta, Sofie Nelson som kom in på tiden 36:04. På damernas tredjeplats så var det Liduina Van Sitteren från Örebro AIK som stannade klockan på 37:12.

230610 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp den 10 juni 2023 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

230610 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp den 10 juni 2023 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

230610 IF Göta arrangerar Karlstad Stadslopp den 10 juni 2023 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Den numera återupplivade Götajoggen som nu har sin skepnad i 5km var även där snabba tider, både på herr- och damsidan var det dessutom arrangörsföreningen IF Göta som fick stå högst upp på prispallen. Högst stod Jakob Åhman på tiden 15:50 och Wilma Karlsson på tiden 19:50.

Vill man se alla resutlat i sin helhet så hittar man dem här.

Ett enormt tack till funktionärer, utställare, deltagare och publik som var med och deltog i den 43:e upplagan av Karlstads svettigaste folkfest! Vi ses nästa år!

/Mikael